Dec 4, 2012

Be a happy women, women like a women :')

Assalamualaikum, selamat pagi, salam letih letih sbb dah nak final, salam lemak lemak yg makin menebal.  :D
erkkkkkkkkk.... *kenyang gila* Allhamdulillah :') hye peeps :) hows life ? dah bersyukur pada Allah belum sbb masih boleh hidup kat bumi Dia ? Dah cuba ubah mind set belum kepada yg lebih baik dan positif ?
dah buang isi isi sedih dalam hati tu belum ? okkay if sudah *again* Allhamdulillah, if belum, mari lah sambil sambil menom kopi cecah beskot lotot ni, kite zikrullah kpd Allah,,, dan ubah lah segala fikiran sempit yg buat hati kite gersang nak memarah dan memaki semedang tu :) InshaAllah ....

Lama gila tak hupdate blog, Im so sorry for been quite for a long time. too many work to settle, final year, everything must be done in time given. OBE lah katakan. puiiiiiiiiiiiiii ! sbb OBE aku rasa aku ni da tekangkang kangkang  nyiapkan thesis aku. Kalau korang boleh bayangkan rupa aku sekarang sbb thesis. perghhhhhh seksi gilewwww my dear ! ahaks ahaks ahaks :D acane ? bayangkan ? acamni lahhh !
 hai seksi kan Lely :) 
Agak agak kalo cenggini ado yg datang minang lagi tak ?
aher aher aher


                                                                 kalo cenggini puloks ?
ade yang tergoda tak ? 
ke kene sepak sepak je  :"(
kalo cemni ? wala wesssss comey lah lely loni :D

*okeh iklan je tadi :)*

Okkay , actually Lely just nak share something, maybe it is benefits for those need it, and maybe useless for those doesn't need  it :) It has been review for a currently cases up lately, it hurts, pain, rubbish, bullshit, semak, vangang, but all these return to, sorry, it just unaware  feelings which destroy us. And, the more we against these, the more we gain strengths :) okkay, okkay, okkay :) Alhamdulillah Allah..hu Allah :')  

OH my dear, pernah tak kita dengar kalau kita nak hidup dengan someone, we need to find someone yg sayang kita melebihi kita sayang dia ? betul kan ?
Okkay, bagi Lely, memang betul ! yet now Im seeking that type. Memang betul.. tapi jangan pulak lah bila orang tu sayang melebih lebih kat kita, kita amek kesempatan atas dia ! tak kesah lah in terms of what, can be money, time, love, bla bla bla :)


Okkay, now resepi bahagia ni mudah je if kita sama apply :)
kalau kita nak orang membahagiakan kiat, seharusnya terlebih dahulu kita membahagiakan orang tu.
kalau kita nak disayangi , kita kene belajar menyayangi :') *how sweeet*
maknanya.. kalau kita nak macam tupada someone tu, kita kena bagi jugak semua tu pada someone tadi :) *indahkan*
Cuba fikir, kalau kita pun kedekut nak memberi, adakah orang lain akan bermurah hati nak memberi pada kita ?

Let say, in terms of you as wife :) *weeeee gatai noo* !
Kalau suami taknak pegang tangan kita masa lintas jalan, *Jangan la sedih :'(* why not kita yang pegang tangan suami kita ? kalau kadang kadang si suami lupa nak wish something like "kata kata sayang" kat kita , apa kata kita yg mulakan ? *Im talk behalf on a wifey even Im not yet be a wifey ;"( *baru umur 16yrs)

In terms of girlfriend/boyfriend/pakwa/makwa/sulu/gewe/marka etc:
Kalau die tak text kita, why not kita je yang text die, kalau takut ganggu jangan hantar, tunggu waktu yg kita kompem die memang tgh berehat that time, so kita hantar :)
kalo dia tak mau klua date, bukan sebab dia takmau saja, mungkin dia busy :) prasangka baik :) *tapi engkorang yg dapat pakwe/makwe baek cenggini dont bully bully us ! *eh tak terlibat* Hargai lah spesis yang ikot cakap engkorang ni. tanak hargai bagitau awal awal, bole spesis ni mengembara carik lain. *bunyik cam haremmmsss je*

Bukan susah sebenarnya nak bahagia, sebab bahagia tu, kita yang cari, bahagia tu, kita yang cipta :'), so if we really want it, create it ! That is what I learnt from a relationship, :')

However my dear, memang betul, sometimes kita je rasa yang kita lebih menyayangi pasangan kita tu, takpe :) Tu our roles play :0 Sayang dan mencintai dia walaupun kadang kadang belum tentu dia sayang dan mencintai kita. Dia tak balas, InshaAllah... Allah akan membalasnya.. sebagaimana Allah berfirman, Allah akan menyayangi hambaNya selagi mana kita menyayangiNYa ;') ALLAH MAHA ADIL !

Sebab tulah, bagi Lely .. tak perlu lah mencari MR PERFECT yg romantik and caring tahap Salleh Yakob demi memnuhi kehendak manja dan mengada kita as women ni kan :) This is due to the, perkara romantik dan caring tu boleh kita cipta, kalau our partner bukan macamtu, apa salahnya kita yg jadik macam tu ? memang dalam hubungan tu ada pro and cons. yang sorang mestila cenggini, yang sorang tu pulak mestilah cenggitu. barulah ada "terang" dan "gelap" ^,^ InshaAllah..perkara baik mesti dibalas dengan baik :) okkay ?

So, dear earthlings di luar sana, jangan rasa kecewa sangat kalau terasa diri tak disayangi. Apa salahnya kita yang belajar menyayangi dulu kan ? tak salah kan ? tapi kalau as kekasih tadi kena aware lah ye, don't love too much, cause you will hurt too much. yang ni khas untuk kekasih. sebab kekasih ni, hubungan yg belum pasti, menagis air mata darang hidung berdarah sekali pon takdak guna. :( meranaaaaaaa la sudaaaaa aaahaaaaiiii !
 Tapi kalau suami.. wajib ! sayang lah die sepenuh hati kamu :) *tak mampu cakap lelebih sebab tak rasa hidup as wife* tapi yg pasti berilah 100% cintamu !
ingat... InshaAllah Allah akan membalas atas segala kabaikkan kita :)
dengan menyayangi .. kita akan disayangi..
dengan mengasihani..kita akan dikasihani..
dengan mencintai..kita akan dicintai :')

 Dan carilah kebahagiaan di akhirat serta jangan lupakan nikmat dunia dan berbuatbaiklah kepada orang lain sebagaiman Allah telah berbuat baik kepadamu dan janganlah kamu berbuat kerosakan sesungguhnya Allah tidak menyukai orang orang yang berbuat kerosakan... Al-Qashash :77

and is this happy women ?


it might be these ;)




Thaniah keran anda dipilih sebagai wanita yang bahagia :)

Ini terlebih bahagia ke apa ?
ini mungkin bukan juga wanita wanita bahagia :P
Yes, Im happy w what I have now, even I have to know someone better than him, but I believe, he is the best among others, he was w me when Im in drain, he give me tissue to dry my tears, he say sorry even he couldn't give me stars, Luna, or else, but everywhere and anywhere I walk, I always brings his smiles :)
My dear friend, even you can't be mine, let me tell you you are the best I ever had. Kebaikkan kamu akan dibalas dengan perkara yang baik :) InshaAllah.

seriously dedicated to :
ASK : Im sorry . Regards frm me, Lely 

6 comments:

aszuauan Wan said...

hu yo...ayat berbunga bunga...dah ada ke belum lagi calon....dapat orang mana

aszuauan Wan said...

Hi...seorang tu lain macam je....nak potong apa tu

aszuauan Wan said...

Hi...seorang tu lain macam je....nak potong apa tu

aszuauan Wan said...

Nak terbang kemana...ikut le

aszuauan Wan said...

Jauh nye nak terbang

aszuauan Wan said...

tariyan apa tak penah tengok pon