Jul 27, 2012

Kilang Mayat . Is it true ?

hai :) Assalamualaikum, dan salam ke7-Ramadhan :)

Alhamdulillah, sudah masuk ke -8 Ramadhan. Time flies quickly ;') Mohon Allah berkati dan terima segala ibadah dan amalan kita yg lepas dan juga akan datang ini :)

MasyaAllah... ape ini betul Ya Sahabat? nak percaya pun susa. Tapi bila dah lihat gambar kalo cenggini, tak mustahilkan. Tambah pulak lokasinye luar negara. Luar Negare ni mmg lah, macam macam bende sumenye advance ! *gtew*




Kilang mayat membedah mayat.
Mayat mayat yang mati kemalangan , mabuk dalam kemalangan, mati di penjara dan tidak dituntut, di bilik bedah dan tidak di tuntut juga yang mati kesejukkan akibat tidak berumah, dikutip dan ditempatkan disini. Di mana , dipercayai mayat mayat ini, organ dalamannya diambil dan didermakan kepada hospital bagi pesakit yang memerlukan.

Mayat ini juga dibeli oleh sekumpulan ahli unversiti bagi menjalankan eksperimen mereka.




Tulang kaki pula di eksport ke Ireland dan Jerman bagi tujuan menghasilkan bahan yang digunakan untuk menampal gigi yang berlubang, ianya amat popular di Eropah. 
*boleh jadi Colgate ade tulang org mati* 




Kornea tujuan eskperimen pelajar universiti -.-





MasyaAllah..nauzubillah bil'zalim...
moga roh mayat mayat ini tenang dan aman disana. Rest in peace ;)

*Saya adalah salah seorang PENGIKRAR. PENGIKRAR ialah penderma organ dalaman. InshaAllah sampai ajal saya, family dan pihak hospital akan bertanggungjawab mendermakan organ yang telah saya wasiatkan kepada hospital. Semoga mereka yang memerlukan hidup terus dapat menjalani hidup dengan baik. Jauh disudut hati saya ingin sekali mendermakan satu daripada buah pinggang yang saya miliki hari ini kepada insan yang sangat memerlukan. Namun nasihat keluarga saya patuhi. Hal ini demikian kerana, saya masih muda dan aktiviti seharian sebagai pelajar menuntut saya masih perlukan 2biji buah pinggang. InshaAllah, akan datang :) Marilah sama sama kita bantu Organlife :) sini lebih lanjut :)



Jul 26, 2012

payphone :)





video


I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong
Where are the plans we made for two?
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Yeah, I, I know it’s hard to remember,
The people we used to be…
It’s even harder to picture,
That you’re not here next to me.

You say it’s too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I’ve wasted my nights,
You turned out the lights
Now I’m paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong
Where are the plans we made for two?

If happy ever after did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
One more fucking love song, I’ll be sick.

Oh, you turned your back on tomorrow
‘Cause you forgot yesterday.
I gave you my love to borrow,
But you just gave it away.

You can’t expect me to be fine,
I don’t expect you to care
I know I’ve said it before,
But all of our bridges burned down

I’ve wasted my nights,
You turned out the lights
Now I’m paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong
Where are the plans we made for two?

If happy ever after did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
One more fucking love song, I’ll be sick.

Now I’m at a payphone
Man, fuck that shit
I’ll be out spending all this money
While you’re sitting round wondering
Why it wasn’t you who came up from nothing,
Made it from the bottom
Now when you see me I’m stunning,
And all of my cars start with a push of a button


Telling me the chances I blew up
Or whatever you call it,



Switch the number to my phone
So you never could call it,
Don’t need my name on my show,
You can tell it I’m ballin.

Swish, what a shame could have got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could have saw but sad to say it’s over for.
Phantom pulled up valet open doors
Wiz like go away, got what you was looking for
Now it’s me who they want, so you can go and take
That little piece of shit with you.

I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong
Where are the plans we made for two?

If happy ever after did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
One more fucking love song, I’ll be sick.

Now I’m at a payphone…

Allah Maha Mengetahui ;')




Dan rahsiakanlah perkataan atau lahirkanlah, sesungguhnya Dia maha mengetahui isi hati : Al-Mulk :13

Ya Allah Tuhan semesta alam, sucikanlah kami dari sifat sifat munafik, Jauhkanlah perbuatan kami dari dr perbuatan yang berpura-pura. Hindarkanlah kami dari kata kata yang dusta, Dan jauhkanlah mata kami dr perkara yang tidak jujur. 

Sesungguhnya Engkau yang maha mengatahui pandangan mata yang khianat dan apa yang disembunyikan oleh hati , Ya Allah aku memohon padaMu jiwa yang tenang, 
Untuk bertemu denganMU, Untuk menerima pemberianMu, Rela dengan ketentuan ketentuanMu, Bersihkan hati untuk menerima dan menyampaikan ilmuMu ini... Amin...Amin Ya Rabbal' Alamin....

Jul 24, 2012

Tanda Tanda Kematian










100 hari sebelum hari mati.
Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kpd HambaNya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakiNya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada meraka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan menggigil Contohnya seperti Daging lembu yang baru disembelih dimana jika diperhatikan dgn teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat bagi mereka sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin  inilah tandamati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yg tidak diberi kesedaran itu atau mereka yg hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang manfaat. Bagi yg sedar dengan kehadiran ini, maka ini adalh peluang terbaik untuk mafaatkan masa yd ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yg akan dibawa atau ditinggalakn sesudah mati.


40 hari sebelum hari mati
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan 
berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kitaakan gugur dari pokok 
yang terletaknya di atas Arash Allah SWT. Maka
malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas
kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang
masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika
ini terjadi, mereka yg terpilih ini akan merasakan seakan-akan
bingung seketika.
Adapun, malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk 
mencabut nyawa adalah bersaam dgn jumlah nyawa yang lain akan dicabutnya.



7 hari
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan
musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-
tiba
ianya berselera untuk makan.


3 hari
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu
diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah
kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis
dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini
juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit
hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita
melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian
hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang
terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.



1 hari
Akan berlaku sesudah waktu Asar. Di mana kita akan merasakan satu denyutan
disebelah iaitu ubun ubun yg menandakan kita tidak akan sempat
untuk menemui waktu Asar keesokannya .


Tanda akhir
Akan berlaku keadaan dimana kita merasakan satu keadaan sejuk di  bahagian pusat dan  akan turun ke pinggang dan seterusnya naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah. Dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut menjemput kita kembalinya kepada Allah yg telah menghidupkan kita dan sekaran mematikan kita pula.


p/s #teringat arwah Yati masa form6. masa tu hari khamis kami ramai ramai puasa, termasuklah arwah. dan arwah bagitahu yang belakang ubun ubun nya sering berdenyut. katanya ini biasanya tanda orang nak mati. Tengahari, Ahad pula, aku dapat call, klasmate bgtau arwah dah takda. Accident pagi tadi. kene langgar dgn tracktor. Digilis. MasyaAllah....terngiang ngiang apa yg arwah kata pada Khamis sebelu Ahad tu. 
Semoga Arwah aman dan tenang disana. Sudah hampir 4tahun ARWAH meninggak]lakan kami,.Aminn.

Jul 22, 2012

iwak lele Ramadhan version


Ahlan Wahsalan Ya Ramadhan :)


hey ? Pertama Ramadhan apa juadah berbuka anda ?
Okkay bagi sibujang macam aku yang duduk seorang dirumah, untuk pertama Ramadhan cuma iwak lele bakar je lah yang aku ada :)

Hari ini sebenarnya tak plan nak makan apa. Yelah sebab seorang je kan. Balik je kerja, aku singgah Tesco pergi tengok barang basah. kot kot ada yang boleh dimasak.Then aku tengok KELI. 
Aku tringat pulak KELI BAKAR yang aku makan kat Ikan Bakar Malim Melaka dulu.

Me               : uhm dek nak ikan ni 2ekor. 
Budak Tesco : okkay bayar sane ye dek.
Me               : (adek jugak die pggl aku ) Terima kasih ea.

*Sudah hampir mahu bayar , aku teringat, aku ni sebenarnye beginner dalam makan KELI. Since aku kecil aku tak pernah makan KELI. Pertama kali aku makan KELI masa dengan die. kat Ikan Bakar Malim. Lunch dgn die. Die amek ikan keli. aku pergi share pulak ikan dgn die. Tiba tiba aku rasa sedap. Rasa nak lagi la ikan tu. Nanti kalau ke Melaka mau aku carik Ikan tu lagi !

okkay back to story * 

Me                 : Adek, boleh tak tolong siangkan sekali ikan ni. Akak takut la siang ikan keli. tak reti.                                                 
                       pandai makan je  .. *ekekekekkeke
Budak Tesco   : heehhe boleh bole. mai sini ikan nye :)



hee..teruk kan. so balik je rumah terus masuk dapur and masak la untuk perut sendiri ni :)


*Teringat zaman dulu mase kat Johor. Masak ikan bakar untuk awak before awak g solat jumaat kan :) awak said *terima kasih .. sedap :) waaaaaaaa ;( rinduuuuuu !!!

P/S tak semestinya benda yg kita tak suka and say tak boleh buat, kita selamanya tak suka and tak mampu buat. 
Hari ini aku mampu makan KELI :) KELI sedap ! Idop KELI !

Jul 10, 2012

Never and Horoscope :)


hye readers :) eh , assalamualaikum and Good morning. 

*uff no more morning darls*....

it's all about NEVER
Never believe in 3 people :
Sagittarius, Aries, Pisces. They are the most selfish and mean


Never lose 3 peoples :
Taurus, Cancer, Capricon. They are the most sincere and true lovers.


Never leaves 3 peoples :
Virgo, Libra, Scorpio. They can keep secrets, friendship, and they can see your tears.


Never reject 3 peoples :
Leo, Gemini, Aquarius. They are true, Loyal and amp; honest friends :')


omg !! I am Leo girl ! my lucky number is 14/8

How bout you . mind to share ?


p/s : Jangan percaya okkay. berdosa, KALAU sama cuma KEBETULAN :)

Trend #CalonPasanganSayaMesti di twitter bikin tears ;'(

Salam :') Salam yang ikhlas. Kalau sayang saya jawab. Kalau tak sayang pun tolonglah jawab.

Okkay today #Trending at twitter #CalonPasanganSayaMesti bla bla bla bla.. Allahamdulillah.. masing masing punya impian yg tinggi nak calon macam gini macam gitu. aku ?
uhmmm aku tak tweet pon..
lah kenape ?
aku rasa lah... aku takda calon sampai bebila. ni yang aku rasa. Nape eh feeling ni strong sangat. 

#DearFutureHusband, *kalau ada*



------>dia cuma wanita biasa.
Bakal isterimu ni tidak sebaik isteri isteri Nabi.
Namun jika diberi peluang menjadi yang halal dalam hidupmu, telah ku berjanji dengan Allah, akanku menjagamu seperti mana aku menjaga AgamaNya.
Akan ku berusaha yang terbaik menjadi yang terpilih dalam hatimu.
Akan kujaga makan minum dan pakaimu. Zahir dan Batinmu.
Akan ku berusaha menjadi Ibu yang menyayangi anak anak kita. 
Akan ku pelihara mahligai cinta kita seperti setanggi syurga.
Susah senang bersamamu akan jadi sebahagian hidupku..
Hadirmu berikan ku sejuta makna.
Tulus hatimu membuka mataku,
tegar jiwamu menyangngi ku yg lemah ini menghapuskan raguku..
Aku bersyukur dan redha menerima siapa pun jodohku.
Subhanallah.......sesungguhnya Allah telah menulis nama bakal suamiku di Loh Mahfuz. 
Aku sabar menantinya YaAllah..
Namun ku punya pilihan hati..yang belum pasti. Jika dia telah kau ciptakan untukku, maka satukanlah hatiku dan hatinya dengan kasih sayangMu. Jika bukan, jauhkan lah dia dariku dengan kasih sayangMu jua yaAllah.....
semoga bunga bunga cinta indah bersemi diantara harap pinta padanYa, Tuhan tautkanlah cinta di hati, berpadu indah dalam DoaMu ;')


  

" Harini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia yang sempurna.. banyak yang perlu di korbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan.. sekali langkah  tersandung,rebah menyembah dan terasa sakitnya.. sekali langkah gagah, tersenyum..bersyukur, bahagia dan ceria..tetapi semua itu memerlukan pengorbanan..menuntut kesabaran dan airmata..selagi perinsip hidup berada di landasan yang betul, usah gusar pada ''anugerah illahi''.. anggaplah bila sesekali di duga dan di uji, itu hanya sekadar untuk mematangkan dan mengajar kita bangun untuk menjadi insan yang sempurna. insyaAllah.''





Tak pernah terlintas di benakku saat kita bertemu , ada perpisahan. 
Please Lely, jangan nangis lagi key :')
*kenape aku sedih gila tengok tweet org pasal jodoh*

Jul 9, 2012

;')

" Jangan bimbang, jangan ragu..
    Ku tetap kan Menunggumu....."



Good night alls. Take care.
cepat sembuh . noted to myself ;')