Apr 18, 2012

Mata kanan Berkedip @ berdenyut denyut

Assalammualaikum, salam Perak Aman Jaya, salam 1Malaysia dan salam uitm :)

Lega hati malam ni, tak payah lagi nak paksa mata kan :) kalau tak dr minggu lepas full je ngn Test, quiz, event = tido dalam kelas. haha !

Ape yang Lely nak share malam ni pun, macam takde kene mengene pun ngan post title kan, but as long as I will mention bout MATA sat g, so kite kate je la ade kaitan. ok ?

Since Lely tak tido tido lagi ni, Lely gugel la tadi ape maksud kalau mate sebelah kanan ni asek rase berdenyut- denyut ? huishh terganggu gak ea, igt rase cam tadehalll.. tapi kalau da hari hari kan mate tu berdenyut, *eyyy pehallll*

So bile da gugel, most of the resources yang Lely jumpe ,
...*maksudnye nak berjumpe dengan orang jauh*....

....haiii..berapa jauhlah agaknye kan orang tu. sape la agaknyee....

padehall tu sume kate kate org je..cube gugel dari aspek sains pulak ?

..nasib lah tak jumpe jawapan, tak payah la nak type segala kan :)

so am i going to meet somebody far far away then ? hee..keluarga lah agaknya kan :)
tak pun mata ni memang da letih sangat kot..direct minggu ni and last week tido kul4 pg. haha.. 

makanya, jagalah kesihatan, elakkan dari bersengkang mata ..*kalau terpaksa, takpa*

nak kate banyak menanges ? haha.. jarang dah :) sentiasa berdoa untuk kebaikkan :)

.......Dua Jenis Mata......
Daripada Ibn Abbas r.a, Nabi SAW bersabda yg bermaksud :
"Dua mata yang tidak disentuh oleh api neraka; mata yang menangis kerana takutkan Allah, dan mata yang berjaga malam mengawal jalan Allah."

-p/s : adalah menjadi sesuatu yang tercela apabila menangis berserta raungan yang kuat kerana hilang harta, kemnatian yang disayangi dan sebagainya :) tabahlah perawan hati ...

3 comments:

moimui said...

nak jumpa kang Gary kot :P kahkahkahhehehehehe

usinz said...

lely kne pkai spec glap lh cm ni..:)
kot2 owg2 xjauh ne..:P

lely shuhada said...

haaa sape ea :)