Aug 9, 2012

Bangun semula dari kejatuhan itu apa ?






Merasai satu fasa perpisah/clash/putus dengan orang yang kita sayang adalh satu fasa yang sangat memedihkan, menyedihkan,memeritkan,dan segala yg ade imbuhan "MeMe" . Time tu, kalau duduk kat tepi tong sampah, rasanya TONG SAMPAH lebih nampak happy dari kita. #FAKTA

Apatah lagi, kalau putus sebab ditinggalkan. Sebab orang ketiga. etc. Or pendek kata kita putus memang hampeh ! cam haremms'jaddah! putus dalam keadaan tak berstyle ! phewww -.-'

Bercakap lebih senang dari yang mengalami, merasa. Namun pada sesape yang pernah termakan tahik, memang tahu lah betape horror nye rase tahik tu ! Hanya pada yang pernah menangis sampai takde air mate je tahu perasaan kehilangan ni. Air mate sampai kering jadik tahik mate je tahu betape frust menonggengnye putus/clash/perpisahan tu..Lumrah..tu semua lumrah, ramai yang merase. dewasa semua merasa, antare serik dan tidak je ! Tuhan jadikan manusia tu lemah, rapuh. It's not easy to forget someone - you may forget hime/her..But you can learn from it. Everything in life is a lesson..what you take from, what you learned is, what is important for. If something did or didn't happen, t did or didn't for a reason...

1st Stage :
Mula mula clash tu mesti yang selalu bermain difikiran pasal, ape lah salah aku??...kenape lah die tinggalkan aku??..ape lagi kurangnye aku??..why?why?why?howwwww?ape salah aku..sampai hati die buat aku cenggini ...and pastinye hari hari kite manangis, tiap malam penuh sedu sedan, hidup macam mati. makan pun tak lalu..termenung sampai Hamerika !

* Time genting macam ni lah, kite mula macam orang sasau ! Pride kite dah campak kemane tah. Tefon 24jam ade melekat kat tangan. kite keep calling, keep asking, keep forcing, sanggup nun dari London balik Meleysia smate mate nak setelkan masalah gini. Sanggup tak pergi kerje/kelas, sanggup brabeh beratos ratos hengget pergi tempat die. Memang dag gila. cukup gila ! macam macam lagi kerje gila kita buat !

Pastu bila kita tengok die  dengan orang yang baru..mula lah, kite kite nak compare compare ! Mula lah dalam hati duk kate..heleh.....
And tragis pulak bila tengok orang tu lebih hebat dari kita, hati kite pun jelos tetibe..tak pasal pasal nangis ! jantung pun menderuuuu beddegop laju macam petir! LAJU !pantas !

time camnilah, bila dah lepas kita meratap, kita harus bangkit ! kite harus kuat..kita try lupakan die slow2. time ni part yang paling susah..kite duk tunggu tunggu ..tp sampai bila? takkan sampai hari kiamat? ke sampai kite kering tinggal tulang baru nak give up??


Remember This ...
cry a river..build a bridge..and get over it !

Ye..kita hilang seseorang..tapi janganlah sampai kite hilang diri sendiri..takde sape yang boleh bantu diri kite melainkan diri kite sendiri !

Ingat.. "La Tahzan, Innalaha Ma'ana....."

Teringat aku kat lirik lagu ni ,

First I was afraid,
I was petrified,
keep thinking I could never live without you by my side..

"But I spent so many nights,
Thinking how you did me wrong,
I grew strong,
I learned how to carry on".......

*SEMANGAT STYLE*

So true ? Apa yang die buat kat kite adalah semangat untuk kite bangkit, Think, apa guna die? kalau hanya menyakiti? jadi dia langsung tak berguna lah kan?

Jangan lihat apa yang dia buat pada kita melemahkan kita untuk terus bangun. Dunia belum berakhir ! Kita kena bangkit dan prove to him/her that you okkay even you are alone :)

So learn to wake up when you fall. Life is too short to wasting your time by keep begging, keep calling, keep stalking, keep waiting someone thatnever be yours....

and sometimes somehow, kamu mesti akan teringat tentang dia, so bila camni, just keep on yr  mind .he/her don't need you anymore, so you also don't need him/her anymore ;')

"Go on now,
go walk out the door
just turn around now
cause you not welcome anymore
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye???

byebye. Loveyou. Thanks for reading :)

















3 comments:

lurunharima said...

wake up.. move on... perit tpi ada hikmah.. dont worry.. insyaAllah

lely shuhada said...

yea ! kite semua kuat kan :)

nana said...

kadang susah jugak untuk hadapi... bila dah ada pengganti pn still perangai dapat yg sama jer... tak sanggup nk nangis selalu.. :'(