Apr 24, 2012

Rusa Maroon :D

Assalamualaikum :) salam sejahtera, salam 1Malaysia, salam Perak Aman Jaya, dan salam Uitm :)
hye peeps, hujan pulak petang ni.. :) syukur Allhamdulillah :)


so guys, buat ape tu ? ade aktiviti ? hee foreverAlone mcm Lely ni biasa lah..takdek la aktiviti lain kan. kalau tak duduk surfing tenet, buat keje. kalau tak buat keje. duduk rumah diam diam. Family oriented la katekan. tp tak jugak. Sibuk memanjang kan :) sokey :) this a way you to have a life :) yang lebih membahagiakan. and the way you heals your pain slowly :)


Back to the post title, kenape Rusa Maroon ? nak kate history nanti jadi mcm pain pulak :) so anggapla ni cume contoh pada mereka yang pernah rasa :) pengalaman kan..indah jugak, at least penah rasa, even now  all is gone :) keep yr tears Lely. cause everything happens for reason. keep optimistic :)


The story begin when I was at Tesco, Sri Iskandar. While  I am keep working for my department, Yakult :) there's a couple pass by me, even I am not looking at them, but there's a pampered sound :)


"saye kurus....awak je lah "


OK ! Lely sentap boleh ?


pasaiipa ?


sebab dulu Lely pun slalu kene kate macam tu dengan 'dia' :( mentang lah kan die keding ! suka suka die je nakkatewkitew lagu tu :) but it's ok..itu lah yang buat Lely tersenyum tiba tiba hari ini....however, mase time kerje tu, bila dengar macam tu, memang rase nak tampar lelaki tu, sebab buat I touching ;') sampai rase, tak fokus terus nak kerje. At last, Lely pergi surau, to find the calm heart :)
Then, I keluar, on my way to Surau, Lely lalu parking belakang, then I saw something that grab my mind out of my life now !



Hey ! ape salah Dengan Rusa ni ?

ciss bedebah bah bah bah...hanye kerane rusa ni kau nak beria ria falling down to the earth?
gonjeng!

Lely geram !! sebab couple yg Lely nampak  dalam Tesco tadi sedang bukak pintu van ni. then which means...
DUGAAN :)
atau
SELINGAN :)

dulu, Lely pun macam ni. nak tergelak puun ade tengok couple ni kan, jalan berdua je, kete ha. punye le besar ke hamat :)
Macam ade bawak barang neige je kat belakang tu kan ?
mungkin la couple tu bawak kelape, pelam, limau, asam keping kat belakang boot Rusa ni before sampai Tesco. hee
kenape ?
sebab nak dating, takdek duit so, bawalah hasil tanaman mak abah ni dulu, t g la singgah mane mane pasor peraih kan le pade peneige :) hikhikhik..
TAKBAEKKKKTAWWW :)

kau kate orang . kau tu dulu ?
hee sebab tu lah Lely rase mcm tersentuh tgk couple tu, sbb kami same paten :)
Dulu Lely pun g date naek RUSA MAROON !
BESAR kan :)
HEBAT kan :)
CANGGIH kan :)
ala ala ALPHARD :)
paling best, naek berdua je pun..hee sali toleh belakang..kosong :)
angin punn kuat :)
dan lah time tu buat aksi manja manja tudung terbang, remos die mengurai ngurai. haha.
TAKBAEKKKKKKKTAWWW :)

sampai JUSCOTEBRAU taw RUSA MAROON ni :)
da la number plat RUSA ni ade sentimentel value time tu :)
btw, it's just a past. that past is a past those wont ever come back :)
so, please lely, remain it. forALLever:)
kerana ini yang bisa menguntum senyum mu tatkala rindu :)


walau terputus sesuatu hubungan itu, masih ada kisah lalu yang mampu buat kita rasa sedikit bahagia.
for the couple yang kat Tesco tadi, Lely rasa itu cume kebetulan, same mcm life Lely dulu, and mungkin jugak Allah nak test..nak tgk, haa. kau menagis tidak.kau menagis tidak.
*crying inside*

syukurla..couple tu ade kerete besar tuk dating :) hik3...
untuk Lely ?
keep inside. fold it away :)
Masing masing ada cita cita masing masing :)
don't ever let yr past steal yr new hopes !


....RUSA MAROON....
THANKS :)

4 comments:

jeely jelly said...

haha, ok lah tu. boleh jugak rusa maroon tu bergerak ke sana sini. sampai jusco tebrau kauuu, tak tahann. :D

lely shuhada said...

memang tak tahan :) bersyukur sebenarnye time tu....hahaha

Khairul Rahman said...

bila baca post ni aku pon tersenyum sesorang, rasa macam boleh agak jek siapa.

bila dengar Jusco Tebrau.. OK confirm!

lely shuhada said...

hah nua ! kaki gossip kau nombor satuuuuuu :D kalau kau agak betul , aku pun agak tu jugak lah :)