Jul 22, 2012

iwak lele Ramadhan version


Ahlan Wahsalan Ya Ramadhan :)


hey ? Pertama Ramadhan apa juadah berbuka anda ?
Okkay bagi sibujang macam aku yang duduk seorang dirumah, untuk pertama Ramadhan cuma iwak lele bakar je lah yang aku ada :)

Hari ini sebenarnya tak plan nak makan apa. Yelah sebab seorang je kan. Balik je kerja, aku singgah Tesco pergi tengok barang basah. kot kot ada yang boleh dimasak.Then aku tengok KELI. 
Aku tringat pulak KELI BAKAR yang aku makan kat Ikan Bakar Malim Melaka dulu.

Me               : uhm dek nak ikan ni 2ekor. 
Budak Tesco : okkay bayar sane ye dek.
Me               : (adek jugak die pggl aku ) Terima kasih ea.

*Sudah hampir mahu bayar , aku teringat, aku ni sebenarnye beginner dalam makan KELI. Since aku kecil aku tak pernah makan KELI. Pertama kali aku makan KELI masa dengan die. kat Ikan Bakar Malim. Lunch dgn die. Die amek ikan keli. aku pergi share pulak ikan dgn die. Tiba tiba aku rasa sedap. Rasa nak lagi la ikan tu. Nanti kalau ke Melaka mau aku carik Ikan tu lagi !

okkay back to story * 

Me                 : Adek, boleh tak tolong siangkan sekali ikan ni. Akak takut la siang ikan keli. tak reti.                                                 
                       pandai makan je  .. *ekekekekkeke
Budak Tesco   : heehhe boleh bole. mai sini ikan nye :)



hee..teruk kan. so balik je rumah terus masuk dapur and masak la untuk perut sendiri ni :)


*Teringat zaman dulu mase kat Johor. Masak ikan bakar untuk awak before awak g solat jumaat kan :) awak said *terima kasih .. sedap :) waaaaaaaa ;( rinduuuuuu !!!

P/S tak semestinya benda yg kita tak suka and say tak boleh buat, kita selamanya tak suka and tak mampu buat. 
Hari ini aku mampu makan KELI :) KELI sedap ! Idop KELI !

3 comments:

•♥ Myra ♥• said...

huhuhu..tgk gambar tu pun dah terliur..

ikan keli memang sedap kan? kan? :)

•♥ Myra ♥• said...

huhuhu..tgk gambar tu pun dah terliur..

ikan keli memang sedap kan? kan? :)

lely shuhada said...

memang sedap !