Aug 11, 2011

Memaafkan itu perlu dihebahkan ke?

Nak aku tiru ? *hello readers n silent readers* 

sorry to say peeps..seyesly Lely berat sgt nak buat entry ni, rase sebak sgt..banyak kali jugak terhenti2 buat entry ni...tapi walau macam mane pon , Lely gagahkan jugak diri ini untuk tulis entry ni ...

*hape ko igt ko ELIA RAZALI ke nak buat ayat sadis habes cenggitu...die len la putus tunang. ko ape masalah ko yang sampey beria nak buat ayat sedeh cam gtu?ko putus hape? putus urat kentot ea!

damn ! damn ! damn ! *tu je la youth zaman sekarang tahu cakap kan. fuck ! fuck ! fuck ! *heh..tu je laaaa..(versi mael upin ipin)

guys out there, mesti korang tertunggu gila gila nak taw kan pasaiipaaa aku tiba hot semacam ? (perasan gilaa)

actually, tis incident was not having by me, but it happened to my bestfriend. Can i mention her name?
*nope. i don't think so. aku bukan macam si B yg bertopengkan masker bawang !

ok,, i tell u wat. here i got friends A n B. A is my bestfriend since i was sekolah tudung pun masih senget till I gojes *gojes ke* at secondry skool. Same goes wif B, but our relationship getting go away after she had to ' TURUN KELAS' oh my oh my i am so sorry if too honest.

Then, quite a year B had to separated with us. She had move to 4 Kemanusiaan.

However, we still friends like usual. Ape pun aktiviti sekolah, kami ajak die join sekali. *kan geng dulunye* sekarang?
ok permudah kan lagi story bodoh ni. *i am so sorry mrs.B  hari ini kamu buat saye betul betul menyampah setelah saye bace blog kamu. Walaupun kamu tak kutok saye, but you are bad mouthing to my best friend and my best senior.

Walaupun kami sedia maklum penyakit PHD yg die alami,, tp kami sebagai kawan xpenah amek peduli. As long as namenye kawan, just be fren. kerana, sudah menjadi karma, setiap manusia ade kurang dan lebihnya. mungkin disitulah kurangnya. yang suka dengki mendengki. lebihnya? aku tak nampak lagi buat masa ni.

ok si B ni sangat rapat dengan si A. kononnya kawan sehidup semati. macam adek beradek. tp si A ni tak pulak anggap sampai tahap dewa cenggitu. kawan..kawan..kawan..makin lame makin banyak bende yang si B tak puas hati dengan si A.

si A ni mmg orangnye cantik ea..budi bahase pulak tak yah kate.  empatpulohempat kali ganda lagi bagus dr si B. kami ni sebagai kawan, selalu lah tengok si A ni makan hati sebab difitnah macam2 oleh si B ni . makin menjadi2 nampaknye bile kelas kami tak same. ingatkan kes ni mati hat tu ja. bila da raya..da minak maaf oke.
tp.

Bila naik form5 makin menjadi2...kisah lama diungkit bagai. macam2 bende yang disentuh tp sume tu merepek. there is no such  thing B if you trying to create many kind of story hanya bermotifkan untuk dapat simpati dr rakan sekelas kamu.
Hello, mrsB. do you really know us right? kami masih boleh senyum walaupun B buat macam tu pade A. and A still tunjuk steady. sampai die geram la kot.

then, bile dengar A mengadu yang B suda mula ganggu A lepas kami tamat form5. B siap gune nombor laen semate2 untuk memaki hamun segala kat si A. bodo tak bodo. sampai lah satu masa, si B ni pegi update entry pasal si A ni bla bla bla bla...and siap mantion name tulis sume name in UPPERCASE. wow! seriously die menghargai kau A. padahal dalam masa yang sama A dan kami sudah tidak pernah fikir ape pun pasal die. kenape die nak emo sangat sampai harini? tak de kawan sangat ke die tu sampai jadi macam tu ?


closed case. kami still buat tak tahu. dan A memang orangnya sangat tabah dan sabar. tidak sesekali die membalas ape pun perkara keji yang B buat. sampai lah satu saat kami semua cuti sem n terima sms n chat fb ade meeting besar nak dijalankan !

Si B telah memberontak ? die hantar msg kat semua kawan rapat A supaya beritahu A yang die nak jumpe A untuk confrence......ek elehhhhh..masalah besar ape sangat yang die hadapi ni weyhhhhhh

tp pelik, die tak infom dekat aku. sebab/ ni pade firasat aku la.. aku rase B sudah sangt perasan yang aku benci die. sbb aku pun same mcm A langsung tak amek peduli da pasal die. kau sape/ bermakne sangat ke kau dalam hidup aku. erti persahabatan ape je yang kau penah bg kat aku? atau A? puiii~~

bila kami semua set setuju nak jumpe, die pulak tak ade. bz lah, tak ade mase la.. bla la..bla..bla..
hoikkk! takut ke nak jumpe pendekar macam kami ni? takot kene baling dalam longkang?
*kami tak sekejam tu pun. kate nak sembang..so mai la..tp awat tk muncul ?

dan hari ini, aku bkak blog die cakap pasal ape nak tahu?
ayat B :
"entry ni khas buat si die
ye la semperna bulan baik ni jom la kite berbaik2..
dapat jugak kurang kan azab di kubur nti..
mati kan dijemput..
kita tak tau ble kita kan dijemput oleh nye.."
regarding to tis sentence la kan.. mesti korang rase die da betul2 tak pk hal lepas da..betul2 memaafkan ;la ape pun kisah die dengan orang2 yang die ade masalah kan ?


dan kepada die yang salu berada di live trafic belog-cikieja tu..
boleh detect ye cik a** N*****
klu ade salah silap ak kat ko
aku mohon maap yang terkasar k apa2 k..
untk msg yang ko hantar tu
dah lame aku maap kan sebab aku hanya manusia biasa
yang tidak sempurna, menumpang di bumiNya plak tu..'

B memaafkan tu pelu dihebahkan ke? perlu ke? and hipokrit tu lagi jelas bile awak tulis macam ni.awak. for those who really know who you are, easily to figure up who you now bile you tulis cerita macam ni. And kalau betul lah awak ikhlas nak maafkan die, so please dun canang lagi cerita die ni at blog awak. ikhlas ke maaf awak tu?pade pendapat saye lah, silent is more better dr u show off segale macam kes mcm ni. dun go too far wif ur behave now. its jerk to see.and, pesanan saye satu, betul awak sayangkan A ni dulu mcam awak syg adik bradek awak bagai ?

jikalau kita sayangkan dia, jangan kite genggam die terlalu kuat. kerana bimbang akan pecah dan musnah sendiri dalam genggaman kita. m

matangkan lah diri B. janganlah terlalu sombong denga ape yang kamu ade sekarang. saye nasihat atas dasar sahabat. yang da lame perasaan dengan sikap kamu ni.

adatlah berkawan ade pergaduhan, saye sendiri laluinya, pergaduhan yang sgt besar lagi..tp alhamdllh hari ini saye masih boleh duduk bersama untuk gelak ketawa dengan sahabat yang saye gaduh tu. yang penting cuma satu, jang sesekali bodoh spmbong dengan ego yang tak mahu mengucapkan kata2 maaf. sedangkan kata2 itu yang boleh memupuk hati untuk lebih ikhlas. B semoga kau bahagia.

 

8 comments:

Sakinah Hj Hashim said...

S'lemah2 manusia ialah org yg xboleh m'cari shbt & org yg lebih lemah dari itu ialah org yg m'sia2kan shbt yg d'cari ~Saidina Ali~
doakan aje dia bhgia tnpa m'gnggu kita..nk kwn wat cara kwn..kalu aku la mmg xd hal la nk maafkan sape2..dan aku tahu m'mutuskan sillaturahim 2 sgt la b'dosa(dan aku telah pun buat)tapi nk wat mcm mana,bila da d'beri peluang,still b'ckp2..

ainNieyna said...

siapakah???busok kah??huhu

LeLy shuhada shaari said...

kina..sabar ea..orang da perasan bagus ni la jadinye....

ain : heishhh busok da tade kene mngene ngn hidup den la..masam la!

Rowena Zainuddin said...

fuhhh. org camtu xyah layan sgt laa.
abaikan je.

AIEN NOT ALIEN said...

"jikalau kita sayangkan dia, jangan kite genggam die terlalu kuat. kerana bimbang akan pecah dan musnah sendiri dalam genggaman kita" saya suka ayat ni... ^_^"

jangan kita mengharapkan yang lebih daripada apa yang mampu sahabat kita beri..supaya diri sendiri tidak kecewa di kemudian hari..

bila bersahabat ada pantang larangnya..cukup sekadar tak melebihi batasan & tak kurang menghulurkan....saya pernah melalui situasi macam awak.. ^_^"

LeLy shuhada shaari said...

rowena : tu lah .. mals den nak layankan..tp kalo da melampau kan, kadang2 kite kene brain wash die jugak ! sound tepek sali !

LeLy shuhada shaari said...

AIEN : hee..saye lagi suka.... betul ! bersahabat ni ade batasnya..jgn kita terlalu susah hati dengan kesenangan sahabat kita..itu tak sihat namenye :p

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat berpose yang....