Sep 13, 2011

Hai Beraya dengan Lely senghalll :D







Salam Kak kiah, abg jem :) , adek Non, kuih tart, kueh semporet , kueh mak mor , n the more spesel one , adek adek lontong :))

haha gila sepera sudah mari ka? well peeps , sempena raya la katakan.. mesti la ikot theme kan. ape salah kalo aku tuka nama2 korang jdi nama kueh raya, baru lah ada gaya, n kompem kene sumpah ngn hantu raya :D engeeeeee (senyom krobo)

well apa macam ? cantik tak akak dek non ? ha dodol ? cantik tak aku ? impit ? nmpak aku langsing tak ? rahsia? pegi la kedai jamu :) muahahhaa..(tlg jgn kentus kontrobosi :) )

guys out there, tis is me when during hari raya. A simple of me of raya 2011. pasaaiiipa tak grand mcm slalu kau jahhhh ?

-.- xpayah cite ah. sedih.
hari raya pertama, yang ada di rumah cume mak, abah, kakyang adek . yang laen mana?
org da kawen..mane lagi..romah mak mentua la kan kan kan :) tapa la. lemang2 , rendang ayam, daging ada menemani. mereka sangat menghiburkan perut aku rupanya. tak lupa juga pada engkau nasi impit. kuah kacang. kueh raya yg mcm2 jenis :D

konon2 raya pertama aku nak kelua lah p uma tok opah sebelah mak, walopon dwg da lame terkubur, tp tok sdara opah sdra byk lagi kan , tp haleh2, elok2 aku da kepit beg kat ketiak, haleh2..tu diaaa..gerombolan sdara mara blah abah maii da.. :( oke finishing line , aku xdpt jalan pon raya pertama tuuuu ^__^
raya kat dapo la ko ea jahhh?? eeh -.-


raya kedua, andak kak cik da balik. so tak la boring lagi :)
tp still lagi duduk dapo, sbb rendang daging ngn ayam yg bekilo2 tu da abeh. al maklum la.. mak abah ni da tua..so pakat mai uma kami dulu...tu yg larap tu.. mak abah ampun ea mention u olls tua..ekekekekek.. elok2 je rendang aku atas dapo, gerombolan anak yg mak aku asuh dtg braya. sudah 6 tahun skrang si adam haris tu. da macam anak kami sndrik. sayang adam bulat kan. :D


elok plak rendang aku masak. kengkawan aku plak sampai. kawan2 form6. hai ampaa...awai mai braya..sakan noh ampa awai da bejalan. nak aku aku mase tu dalam keadaan sekert itam ngn tshirt baby t je.. pasaaiipa lely ?? tadak baju lah kueh dam :(



dan raya ke4 baru lah semuanya berkumpul di rumah mak, awal2 pagi kami da bersiap tuk nek ke camron highland.. ekekekek..raye dengan stoberi, sayo2 terpilih n limau dan bermacam buah yang sodap lah..jugak dengan kadar suhu yang sojukk :) b4 klua rumah sempat dulu buat photoshoot famly. tp xcntek lah..sempat elamkabut sgt kami sume time tu..ngn nak loading barang g dlm boot keta..ngn budak2 mragam..haishhhh.

lyn lu piccas ni eh :D











haha..tak rotate ? itulah kreativiti tersembunyi aku :D bleueerkkkkk :P


























dada :)


aku taw aku lambat buat entry raya. tp raya sebulan. lantak p aku lah kan :) 
okeh sape ade buat open house jgn bekira2 nak jempot aku.
aku makan bukan banyak pon.
10pinggan je pon.
belum tentu , konpem habes :)
aku taw, mesti ramai gila budak uma sewa yg dok pakat nak 
buat open house kan :) 
okbye :)

Lelyshuhadashaari


3 comments:

Khairul Rahman said...

kelas gitu raya dekat gunung sejuk! haha...

LeLy shuhada shaari said...

hahaha..nu kalo tak menyengal dengan komen kau tak sah !

SweetLikeWhat said...

wah meriah..nampak best sangat :)