Sep 18, 2011

Johnny English Review :)

Assalammualaikum , :) hi guys sehat sehat ka semua ? atau still mood beraya ? uhm still bejalan raya..uhm korang ni betul2 budak2 kiut kan..masih pegi carik duit raya..walopon dapat 15 hengget je pon :) ekekkeke..
untongggg la kan..masih bole dapat duit raya. Ha da dapat duit raya tu ape lagi.. jomla hantar ke wayang doe.... (ek eleh poyo )

ecececehhh..aku saja nak ajak ampa tengok johnny english je sebenarnye :) LAWAK gila kot :)

1st scene je da bole wat aku gelak tebahak2. oh lupa .

johnny enlisgh dibintangi oleh : Rowan Atkinson :) halahhhhh Mr. bean lah ^_______^


wahhhh .. kemas kan Mr. Bean ni..xmcm Mr. Bean.. mestilah santosss.. die Johnny English la :)

kalo tgk die ni mmg aku nak gelak je, nak Mr. Bean, mmg lah aku senang sgt nak gelak, even animated punye pon aku bleh dekah2.. tapi pade sape yang tak bape bekenan tuh, mmg lah susah nak gelak.

yang best nye mase tengok cite ni, wayang tu tak sunyi2...audience tak kering gusi kot. asek gelak je. nak lagi hot, dawang duk siap gelak n tepok tangan lagi :) wah superbbbbb...wahhh big hand for the movie doeeeee :)


haha..tengok ni :) 
kalo dah ngot nget tu mmg lah ngot nget. konon je lah penyiasat hebat :)

hokeh, to more detail , let me tell you guys, a bit of Johnny English story, which is really fun movie :)

Johnny English is back! The film kicks off swiftly indeed, with English being retrained for service. If there is one impressive thing, the pacing is spot on. Whilst the first film lent more towards witty dialog, Reborn relies more on visual gags. Standout sequences include English on a gadget powered wheelchair racing down the streets of London, along with the majority of action scenes. The chair gag in Mi7 is also most welcome. The music composer must be commended for a rousing score, frequently referencing the Johnny English Theme, particularly during the splendid opening titles sequence. The cast is solid, particularly Rosamund Pike. Whilst Ben Miller does not appear unfortunately, Daniel Kaluuya does an average job of replacing the sidekick role as Agent Tucker. The other performances are pretty spot on.

Overall Oliver Parker and Rowan Atkinson have made a fun, entertaining film, barely missing the heights of the first adventure. Stay for the after credits scene!

I really enjoy while watching this film, plus a big laugh of audience and people whose next to me "keding" influence me to laugh of loud ! heheee :)

dada-

pssstttt ... I do watcing Nasi lemak 2.0 is Namewee PRODUCt. eventhough, people said, dont go and look, cuz avoid from increasing the ratings, but me, haishhhh kite tgk nasi lemak jom b ! hahahaha... sies lah lawak nak mampos cite. every single scene made u kahkahakahakahaahkakaa..tgk la, cetak rompak pon tape :) ^^

2 comments:

syazwiena khan said...

nsk tgk . tapi terlepas time dia . urghh !

LeLy shuhada shaari said...

halohhhhh kesiannn u :) heheee